Kaj o meni pravijo varovanci?Urška, izgorelost, depresija, nespečnost

Pred “našim” sodelovanjem se je mami soočala z depresijo / izgorelostjo, pekočim jezikom (polnim razjed), shujšala je za več kot 10kg in kar je bilo najhuje – z hudo nespečnostjo. Bili smo na vseh možnih preiskavah od krvi, hormonov, gastroskopije, kolonoskopije, ... Vsi izvidi pa so bili kot, da je vse v redu. Dvakrat smo jo morali peljati na urgentno psihiatrijo, ker tako ni zmogla več. Poskušali smo tudi z samoplačniško psihoterapijo, vendar tudi to ni bilo uspešno.

Ker nič ni pomagalo, smo se obrnili še na možnost, da ji pomagamo še s prehrano. Veliko knjig o zdravi prehrani imamo doma, vendar je bilo preveč informacij ter med sabo so si bile informacije tudi izključujoče.

Simono smo izbrali, ker je že imela izkušnje s strankami s podobnimi zdravstvenimi težavami, všeč mi je bil tudi individualen pristop, jedilniki, recepti in spremljanje napredka.

Mami se je že po dveh mesecih izboljšalo stanje. Po petih mesecih pa je bilo tako kot, da njenih težav sploh ni bilo.

Danes je brez vseh antidepresivov in tablet za spanje. Njeno počutje in pa tudi izgled je tako kot je bilo 10 let nazaj.

Najbolj mi je bilo všeč individualen pristop, enostavne razlage ter jedilniki z hitrimi in enostavnimi recepti. Všeč mi je tudi bilo to, da je bilo izločitev jedi in dodajanje prehranskih dopolnil po korakih, da ni bilo preveč informacij naenkrat.

Brez Simonine pomoči in svetovanja nam ne bi uspelo, za kar sem ji neizmerno hvaležna! Mami je živ dokaz, da si s prehrano lahko pomagamo in si povrnemo zdravje. Zdravo prehranjevanje niso samo solate,  pri tvojih receptih je polno hitrih, dobrih in okusnih jedi, katere mami kuha še danes.Veronika, izguba telesne teže, hormonsko neravnovesje in GERB

Za spremembo življenjskega stila sem se odločala res dolgo, čeprav me je teža že hudo pestila. Predvsem pa so se mi z zvišanjem teže pojavljale vedno hujše zdravstvene težave: bolečine v kolkih, hormonsko neravnovesje, najhuje pa poslabšanje kronične bolezni GERB.

Ko sem spoznala Simono na sprehodu, mi je takoj pokazala neverjetno znanje o moji bolezni in mi razložila, kaj se mi dogaja v telesu (saj si zdravniki za to res ne vzamejo časa). Mesece sem tuhtala, a potem je napočil trenutek, ko sem imela vsega dovolj in sprejela eno najboljših odločitev v svojem življenju. Odločila sem se, da bom končno sprejela pomoč, saj sama ne zmorem.

Naj omenim, da sem oseba, ki se veliko izobražuje in tudi poskušala sem ogromno diet- moje življenje je namreč en jojo efekt že od mladih nog. Torej, res zakoreninjene težave v tej smeri.  Simona je name vplivala zelo pomirjujoče, neobsojajoče, neagresivno. Šli sva postopoma, čisto se mi je prilagodila. Dala mi je ogromno znanja o telesu, o njegovih procesih in o prehranjevanju samem in me ves čas spremljala, mi svetovala in stala ob strani. Najhuje je ob praznikih..in ja! Prestala sem cel veseli december! :) Kako pripraviti sorodnike, da ne "težijo"...Jaz pravim, da me je tudi "psihološko obdelala" :D To je bilo pri meni zelo pomembno, saj se je že v otroštvu začelo.

Koliko lepih stvari pa za seboj potegne, ko postopoma ozdraviš, pa ni besed. Hkrati prične tvoje zdravje in posledično izgled opažati tudi okolica in pohvale dodajo ogromno dodatne motivacije. Programa se je lotil tudi moj partner in oba sva postala resnično tako zadovoljna, da ni za povedat. Simona je nekaj najboljšega kar se ti lahko zgodi in priporočam jo vsakomur!Natalija, pridobivanje teže

Simona me je naučila kako pravilno jesti, imeti zdrav življenjski slog, jesti kvaliteno hrano, enostavno in brez odrekanj in uživati življenje.

2 leti nazaj sem začela z redno vadbo in "zdravim" načinom življenja, ne zato ker bi bilo to dobro zame, temveč le zato ker sem bila prepričana da bom z manj kilogrami srečnejša in bolj zadovoljna. Po tem, ko sem v roku meseca dni izgubila 10kg sem se počutila zelo utrujeno, razdražljivo imela boleče mišice ter bila nezadovoljna s svojim presuhim telesom sem si zelela kilograme pridobiti nazaj. Kljub trudu in branju raznoraznih internetnih priporočil kilogramov nisem in nisem uspela pridobiti, k večjemu sem še kakšnega izgubila.

Že samo ob prvem pogovru z njo sem vedlela da nama bo skupaj uspelo. Njena pozitivna naravnanost, veselje do življenja, želja po tem da nekomu pomaga in kar je najpomebnejše niti najmanjših presdodkov in obsojanja, so bili to kar sem takrat najbolj potrebovala.

Jedilnik, ki mi ga je pripravila pa je zares vrhunski. Poleg tega da so jedi okusne, so enostavne za pripravo in kar je najpomebneje so hranljive in te napolnijo z energijo, da si že ob zajtrku rečeš, danes zmorem vse. Kljub temu da je prehrana zdrava je jedilnik z lahkoto sledljiv in pomankanje časa ni izgovor.

Hitro sem se počutila bolje, ne samo fizično ampak tudi mentalno kar je najpomembnejše. Simona me je naučila da je za kakovostno življenje pomembna kakovostna hrana, da se hrane ne smemo bati, saj je hrana gorivo za naše telo in smo tako z njeno pomočjo močnejši, imamo več koncentracije v službi, več energije pri športnih aktivnostih in pri vsakdanjih opravilih. Za to sem ji zelo hvaležna.

Je res občudovanja vredna oseba, vedno pozitivna in nasmejana, kar se tiče dela pa strogo profrsionalna. Kar mi je zelo všeč je to da je že od samega začetka dala največji poudarek na zdravje in dobro počutje, boljši izgled pa je prišel skupaj s tem. Kljub temu da imam več kilogramov se zdaj počutim fizično in mentalno veliko bolje kot in mi je zdrava prehrana postala način življenja v katerem uživam :)