Spoznajva se

Vsakega izmed nas zaznamujejo določene življenjske izkušnje, zaradi katerih se odločimo, kakšno bo naše življenjsko poslanstvo.

Ena izmed mojih najpomembnejših izkušenj je povezana z mojo prvo ljubeznijo - profesionalnem igranjem odbojke na mivki

Ravno šport me je pripeljal do bližnjega spoznavanja s prehrano, ki je sčasoma prerasla v strast in v veliko željo pomagati drugim.

V času svoje športne kariere sem raziskovala in na lastni koži preizkusila, kako pomembno je, da ima športnik urejeno prehrano. Ko sem svoje znanje prelila v prakso, sem odkrila, da lahko na ta način izboljšam regeneracijo, prilagodim mišice na treninge in dvignem učinkovitost na treningih. Spoznala sem, da je lahko hrana odlično orodje, ki mi pomaga izkoristiti potencial svojega telesa in doseči boljše rezultate.

Svoje znanje sem zato nadgradila s študijem na Biotehniški fakulteti in diplomo Mednarodnega olimpijskega komiteja iz prehrane športnikov, kjer sem imela priložnost sodelovati z najboljšimi prehranskimi svetovalci in raziskovalci iz sveta športne prehrane.

Pomembna prelomna izkušnja, ki je še utrdila moje prepričanje v pomen zdrave prehrane, so bile neznosne bolečine mojega očeta v prebavilih.

Kljub številnim testom in raziskavah, vzrokov za bolečine ni bilo mogoče odkriti po ustaljenih zdravstvenih poteh, prav tako ni bila nikoli postavljena diagnoza. 

Po večmesečnih bolečinah, več deset izgubljenih kilogramih in po večkratnih obiskih različnih strokovnjakov, si je z izločevanjem hrane in spremembo življenjskega stila, zdravje povrnil sam.

Zaradi teh izkušenj sem se posvetila študiju funkcionalne prehrane, ki temelji na: 


Verjamem, da nismo samo to, kar jemo, ampak smo to, kar lahko naše telo prebavi, absorbira in na koncu tudi uporabi. Če naša prebavila ne delujejo, tako kot bi morala, nam tudi najbolj zdrava hrana ne more izboljšati počutja.Zavzemam se za individualni pristop, ne glede na izzive, simptome oziroma diagnozo, s katero se posameznik srečuje. Zavedam se, da ima vsak izmed nas svojo genetsko zasnovo, zgodovino in življenjski slog, kar zahteva osebno obravnavo.

Menim, da lahko kakovostna obravnava zdravstvenih težav posameznika temelji le na strokovnem znanju in ustrezni usposobljenosti. 

Pri svojem delu zato skrbno pregledam tvoje izvide (interpretiram laboratorijske raziskave), stopim v stik s tvojimi specialisti in se po potrebi povežem z drugimi zdravstvenimi strokovnjaki

Ker je zdravje kompleksno področje, neprestano nadgrajujem svoje znanje in pridobivam ustrezne certifikate. 

 

Moja izobrazba:

Piši mi

Razmišljaš o izboljšanju počutja, telesa, odnosa s hrano, presnove in posledično tvojega življenja?

Vabim te, da se naročiš na 30-minutni brezplačni pogovor, kjer bom spoznala tvojo zgodbo, tvoje trenutno stanje in s tabo oblikovala nadaljnje korake do zdravja.